Humanitarna akcija ”Svi za Lukin korak”

0

Maleni Luka Novak, iz Kozarca, ima četiri godine, a rođen je s neurorizikom te ima hipertonični distonični obrazac. Radi se o dijagnozi koja može dovesti do trajne paralize.

Nakon upornih obilazaka liječnika roditelji Katarina i Marijan saznali su dijagnozu njihovog sina Luke kada je imao samo godinu dana, sada ima četiri godine i još uvijek ne hoda.

Kako bi Luka hodao potrebna je redovna terapija pomoću robota u trajanju od 24 tjedna po 25 sati tjedno. Ukupno to košta 180 tisuća kuna.

Do sada je Luka na terapijama u Zagrebu zabilježio napretke što znači da mu terapija pomaže, ali ta velike napretke i rezultate potrebno ih je redovno provoditi.

Lukini roditelji kažu kako je borba s ovom bolešću izuzetno teška za cijelu obitelj, ali da ne smiju stati jer je Lukina jedina želja – hodati.

Dodaju kako je izuzetno inteligentno dijete velikog srca, zaraznog osmjeha koje s puno ljubavlju živi život. Malenom dječaku duge plave kose jedina je želja da stane na svoje malene nožice i korača njima samostalno kroz život.

Svako tko želi pomoći to može učiniti uplatom na žiro račun: HR9823600001502919031 (Zagrebačka banga), SWIFT: ZABAHR2X uz opis: Svi za Lukin korak.  

Organizator humanitarne akcije je ADRA Hrvatska, a provodi se od 24. svibnja do 21. kolovoza sukladno Planu provođenja akcije i Zakonu o humanitarnoj pomoći.