HNS objavio analizu: Osijek oštećen protiv Hajduka i Istre

0
foto:NK Osijek


Hrvatski nogometni savez je u srijedu objavio svoje analize sudačkih odluka iz nekoliko utakmica Prve HNL, uključujući i dvije utakmice u kojima je sudjelovao Osijek – protiv Hajduka na domaćem terenu i protiv Istre u gostima.

Najbitniji zaključci su da igranje rukom Darka Nejašmića prije poništenog gola Osijeka protiv Hajduka nije kažnjivo, da je Osijek također oštećen za kazneni udarac protiv Istre u samoj završnici.

Osijek- Hajduk

U prvom slučaju, Osijeku je neopravdano poništen potpuno regularan gol protiv Hajduka kada je sudac Igor Pajač, koji je poznat kao prijatelj Osijeka, uz pomoć Frana Jovića sudio igranje rukom Darka Nejašmića.

HNS je objavio: ” 33. minuta: Incident u kojem je igrač Osijeka rukom ostvario kontakt s loptom nije prekršaj “kažnjive igre rukom”. Uz razmatranja PNI-e da je ruka u analiziranom incidentu jasno potporna, da lopta prema ruci dolazi neočekivano upućena od suparnika s minimalne distance, da igrač nije mogao izbjeći kontakt s loptom, te da je igrač Osijeka ostvario kontakt s loptom u potpuno prirodnoj kretnji ustajanja s podloge, KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neopravdanom, a interpretaciju suca utakmice tijekom pregleda OFR snimka neispravnom.”

57. minuta: Kod postizanja pogotka Hajduka nije prethodilo igranje rukom igrača Hajduka, već je isti loptu primio prsima na potpuno ispravan način. Pogodak Hajduka je postignut ispravno u skladu s PNI. 

Istra 1961- Osijek

NK Osijek je još jednom oštećen kad u samoj sudačkoj nadoknadi nije Patrik Kolarić sudio prekršaj igrača Istre u kaznenom prostoru. VAR provjerom suca Ante Čuljaka potvrđena je njegova odluka na terenu.

“90. + 10 minuta: Incident u kojem igrač Istre 1961 starta na nogu suparnika u kaznenom prostoru (u predjelu Ahilove tetive/pete), nakon što je napadač Osijeka prvi došao do lopte. Takav kontakt ima utjecaj na kretnju napadača i smatra se prekršajem. Sudac utakmice je u terenu za igru trebao suditi kazneni udarac, a nakon što je isto propustio, očekuje se intervencija VAR-a i pozivanje na OFR. Nakon pregleda snimke od suca očekujemo da sudi kazneni udarac.”, navodi HNS.