HNK Cibalia pred privatizacijom, austrijski investitor zainteresiran za otkup dionica u vlasništvu Grada?

foto: HNK Cibalia Vinkovci Facebook

Nazire li se mogućnost da HNK Cibalia konačno dobije vlasnika koji će brinuti o tom vinkovačkom nogometnom ponosu na pravi način, investirajući u klub i brinući o njegovoj dobrobiti i napretku? Ako je suditi prema pisanju pojedinih medija, na obzoru se pojavio mogući investitor u Cibaliju, Austrijanac Eduard Brunner vlasnik poslovne grupacije Team One Invest Consulting Group Ltd., koja je poslovima vezana uz Keniju gdje ima u vlasništvu nogometni klub i nogometnu akademiju.

„Potencijalni investitor djelovao je ozbiljno, s vizijom. Uputili smo ga u daljnju proceduru, koja je definirana od strane Gradskog vijeća Vinkovaca. Očekivani daljnji tijek radnje bio bi natječaj za prodaju dionica Grada Vinkovaca koji ćemo raspisati u što kraćem vremenskom roku u sljedećih mjesec dana. O tome će raspravljati Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibalia koje ću izvijestiti o iskazanom interesu koji se pojavio, kao i vijećnike na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Želim da javnost bude upućena u priču”, komentirao je za vinkovačke Novosti gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dakle, priča o privatizaciji vinkovačkog nogometnog drugoligaša se zavrtila. S kakvim završetkom po Cibaliju, uskoro će se saznati.