HND dodjelio nagrade za turističke reportaže, među nagrađenima i Goran Rihelj iz Vinkovaca

0
foto: Đuro Karalić (Press032)

U organizaciji FIJET Hrvatska i Zbora turističkih novinara HND-a proglašeni su dobitnici nagrade Marko Polo za najbolje turističke reportaže, a među nagrađenima je i Zagrepčanin s vinkovačkom adresom Goran Rihelj, osnivač i vlasnik portala HrTurizam.

Dobitnik Grand Prixa je novinar Goran Milić; Albina Podbevšek iz Slovenije u kategoriji inozemnih novinara te novinari Goran Rihelj, Marija Barić; Nada Mirković; Željka Kunštek; Tomislav Radić; Marina Borovac; Tijana Haddad i Hrvoje Ivančić.

Ocjenjivački odbor za dodjelu nagrada Marko Polo radio je u sastavu Jadranka Rilović, Anita Žuvela, Hrvoje Zovko i kao predsjednik, Ante Gavranović.

U obrazloženju nagrade dodjeljene Goranu Rigelju navodi se kako je nagrađen za objavu reportaža i članaka o hrvatskim odredištima na portalu HrTurizam i Turističke priče.

“Zaljubljenik u svoj slavonski kraj Goran je prije dvije godine, među kolegama novinarima, pokrenuo projekt lobiranja za održavanje Dana Hrvatskog Turizma (DHT) u Slavoniji. Potporu u inicijativi pružio mu je i Selimir Ognjenović, touropertor ID Riva toursa te je ono što se 2018. činilo nemogućim za organizaciju, realizirano 2019. godine. U posljednjih 5 godina objavio je više od 7.600 vijesti, priča, intervjua i drugih važnih informacija iz područja turizma”, navodi se među ostalim u obrazloženju dodjele nagrade Maro Polo Goranu Rihelju iz Vinkovaca.