HEP-Toplinarstvo: Od ponedjeljka kreće sezona grijanja

0
FOTO: Pixavbay

S obzirom na najavljeno zahlađenje, HEP-Toplinarstvo će od ponedjeljka, 16. listopada započeti s uključivanjem grijanja za više od 130 krajnjih korisnika u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. 

Kako najavljuju iz HEP-a, proces uspostavljanja isporuke toplinske energije do kućanstava i ustanova spojenih na toplinske sustave trajat će približno tri dana. 

„Toplinski sustavi su spremni za novu ogrjevnu sezonu, a HEP-Toplinarstvo poziva manji dio krajnjih kupaca koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe”, stoji u obavijesti.

Nakon završetka radova na unutranjim instalacijama predstavnici suvlasnika ili upravitelji zgrada trebaju HEP-Toplinarstvu dostaviti pisanu izjavu da su instalacije ispravne i spremne za prihvat toplinske energije, kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona 2023./2024. završit će najkasnije 15. svibnja 2024. godine, a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima.