Gradski stadion u Belom Manastiru kreće u izgradnju

0

Danas je u prostoru uprave Grada Belog Manastira potpisan ugovor između gradonačelnika Tomislava Roba i direktora tvrtke Zuber d.o.o. Dalibora Mihaljevića za izgradnju Gradskog sportskog parka na prostoru postojećeg, dotrajalog koji nije u funkciji.

Tvrtka Zuber d.o.o. iz Višnjevca odabrana je kao izvođač radova putem javne nabave. Vrijednost projekta je 27,7 milijuna kuna + PDV. Većinski dio, 75 posto, bespovratna su sredstva Europske unije.

Ovo je drugi dio projekta Gradski sportski park u kojem su sklopu i Gradski bazeni, a dio je Intervencijskog plana. Ugovor za ovaj projekt s Ministarstvom regionalnog razvoj i fondova Europske unije potpisan je u srpnju prošle godine.

Potpisivanjem ovog ugovora izvođač je obavezan u idućih 12 mjeseci završiti radove koji trebaju započeti idućih dana. Prvo je potrebno sav postojeći kompleks srušiti za što postoje valjane dozvole, saznajemo iz Grada.

Radi se o prvoj fazi izgradnje stadiona koja zgradu s tribinama, novim pristupnim cestama, novim ogradama, parkingom i pripremom za odvodnju te glavni teren, dok će za ostatak biti potrebna prijava na buduće natječaje ili samostalno financiranje. Zgrada će biti namijenjena nogometašima i prostore za Zajednicu športskih udruga. U međuvremenu na natječaj Središnjeg državnog ureda za sport prijavljen je projekt izgradnje atletske staze koji je odobren.

Paralelno s ovim radovima pripremat će se teniski tereni za koje će se natječaj raspisati ovih dana, izjavio je gradonačelnik Rob.

Rob dodaje kako će se glavni teren raditi paralelno s radovima zgrade u suradnji s HNS-om.

Daljnje faze izgradnje idejno obuhvaćaju proširenje dodatnih sadržaja kao što su pomoćni tereni s umjetnom travom, teniski tereni, rukometno igralište i drugo.