Gradonačelnik Radić predstavio projekt Sportsko-rekreacijskog centra Bajer Jug 2

0
foto: grad Osijek

Osječki gradonačelnik Ivan Radić, u pratnji predsjednika Gradskoga vijeća Tihomira Florijančića i zamjenika Dragana Vulina i Jasenke Crnković, nazočio je Svečanoj sjednici Vijeća Gradske četvrti Jug 2. U svom je pozdravnom govoru istaknuo rekordna ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području Juga 2.
Okupljenim građanima Juga 2 gradonačelnik Radić i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Jug 2 Igor Pandžić predstavili su i projekt Sportsko-rekreacijskog centra Bajer Jug 2.
„S ponosom možemo reći da smo ponos Juga 2, Bajer na Jugu 2, spasili od izumiranja. Uspjeli smo ga revitalizirati. Napunili smo Bajer vodom a upravo danas predstavljamo vizualizaciju, odnosno idejno rješenje Bajera na Jugu 2 koje će biti moderno izletište i kupalište ne samo za stanovnike Juga 2 već i cijelog Osijeka. Bit će to zelena oaza mira, sporta i rekreacije. „- najavio je osječki gradonačelnik.
„Radi se o projektu u koji će biti uklopljene sve želje i potrebe stanovnika Juga 2. Od igrališta za djecu, igrališta za pse, nogometnog, košarkaškog i odbojkaškog igrališta, sjenice s roštiljima, ribički dom, dom za izviđače i kamp za djecu s poteškoćama u razvoju.“- rekao je predsjednik Vijeća ove gradske četvrti Pandžić.
Prije svečane sjednice izaslanstva Grada Osijeka, Gradske četvrti Jug 2, braniteljskih i stradalničkih udruga, kao i udruga civilnoga društva položila su vijence i zapalila svijeće kod spomenika Herojsko srce branitelja Juga 2.
„Prošle godine smo skinuli čelične okove sa spomenika na Jugu 2 i vidimo da svijetli i podsjeća na obranu i zajedništvo branitelja kako Juga 2, tako i cijelog grada Osijeka. S pijetetom se danas prisjećamo njihove žrtve i hrabrosti u obrani Osijeka i Hrvatske.“- izjavio je gradonačelnik Ivan Radić nakon polaganja vijenaca.
U sklopu obilježavanja Dana Gradske četvrti u kružnom toku na ulazu na Jug 2 podignut je i državni stijeg, te je otvorena novoobnovljena Bračka ulica. Naime, u rekonstrukciju kolnika u Bračkoj ulici ove je godine utrošeno oko 50 tisuća eura. Prošle i ove godine rekonstruirano je 13 ulica na Jugu 2.