Gradonačelnik Radić donio odluku da se s po tisuću kuna nagrade najbolji osječki maturanti

0
foto;OBŽ

Ovih dana će na račune najuspješnijih maturanata osječkih srednjih škola s prebivalištem na području Grada Osijeka biti uplaćeno ukupno 109 tisuća kuna. Riječ je o programu stipendiranja izvrsnosti Grada Osijeka za 2021. godinu.

„Grad Osijek mora biti Grad izvrsnosti u svim kategorijama i upravo zato želimo motivirati naše najbolje maturante da i u narednom razdoblju daju svoj maksimum u onim područjima za koja su se obrazovali. To nije samo nagrada za protekli rad ovoj generaciji maturanata nego i poticaj ostalim učenicima da ulažu u sebe i svoje znanje. Tako ćemo stvarati okruženje u kojem se rad i zalaganje u konačnici vrednuju konkretnim iznosima, što u ovom slučaju znači 1000 kuna po učeniku“, rekao je gradonačelnik Ivan Radić.

Riječ je o jednokratnim stipendijama najuspješnijim maturantima 18 srednjih škola s područja Grada Osijeka. Svaka od tih škola odabrala je svoje najbolje maturante, a Grad Osijek osigurao sredstva za njihovo nagrađivanje.

Također treba reći kako je broj učenika maturanata po školama koji će dobiti ovu stipendiju određen temeljem ukupnog broja učenika maturanata u svakoj pojedinoj školi.