Građani se uz pjesmu oprostili od Kiće Slabinca

Od nedavno preminulog slavonskog glazbenika, Krunoslava Kiće Slabinca, danas su se kolege i građani oprostili uz pjesmu na osječkom glavnom Trgu Ante Starčevića. Njegove poznate pjesme zasvirali su slavonski i baranjski tamburaši. Uz pjesme Otišao si s mirisima jutra i Tamburaški rastanak Kićo je ispraćen diljem Slavonije.

Ispraćaj je organiziran na inicijativu osječke podružnice Hrvatske glazbene unije, pridružili su se, uz glazbenike iz Osijeka i glazbenici iz Đakova, Županije, Valpova, Slatine, Požege i Sopja i svi su u isto vrijeme, u vrijeme Kićinog posljednjeg
ispraćaja na Krematoriju u Velikoj dvorani u Zagrebu, u 12 sati i 40 minuta, na svojim trgovima izvesti dvije skladbe.

,,Za nas glazbenike, posebice one koji su surađivali s našim Krunom, ovo je iznimno emotivan trenutak. Mi glazbenici između sebe pokrenuli smo ideju koju je prihvatio Grad Osijek i Osječko-baranjska županija koji su podržali ovaj mali, ali veličanstveni ispraćaj.” – rekao je pri organizaciji oproštaja Tihomir Slivka, u ime izvršnog odbora Hrvatske glazbene unije.

Nakon glazbenog ispraćaja na trgu građani su se uputili na promenadu gdje u Dravu, Kići u spomen, puštaju crvene ruže.

Na Trgu Ante Starčevića postavljen je i veliki video zid na kojem će do 21 sat prikazivati fotografije iz Kićinog života uz njegovu glazbu u pozadini.

Ovaj emotivan rastanak u Osijeku podržali su mnogi glazbenici i građani.