Grad Vinkovci za uskrsnice osigurao 190 tisuća eura

0
foto: Grad Vinkovci

Od 11. ožujka započet će isplata uskrsnica za više od 3.800 vinkovačkih umirovljenika, za što je u gradskom proračunu osigurano 190.000 eura, rečeno je na sjednici Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Vinkovaca uz poruku kako je ove godine povećan i cenzus kako bi što veći broj umirovljenika imao pravo na usksrnicu.

Umirovljenici s mirovinama do 340 eura dobit će 60 eura, a oni s mirovinama od 340 do 450 eura po 40 eura usrkrsnice.

„Kontinuirano kroz proračun, kako nam rastu prihodi, dižemo visinu novčanih sredstva namijenjenih za tu svrhu pa ćemo vrlo brzo prijeći iznos od 200.000 eura namijenjen za isplatu uskrsnica odnosno božićnica. Najvažnije je da svaki put kada dižemo cenzus, kao što je to slučaj danas, raste broj umirovljenika koji će dobiti uskrsnicu ili božićnicu jer želja nam je doći do što više umirovljenika, a ne stalno povećavati iznos za jedne“, kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Predsjednik Odbora Marinko Lukenda podsjetio je da je 2023. cenzus za uskrsnice za najniže mirovine bio do 270, a sad je podignut do 350 eura.

„Svake godine radimo korak naprijed, nekada je malo više od 1.000 umirovljenika dobivalo uskrsnice i božićnice, a sada je taj broj četverostruko veći”, kazao je Lukenda.