Grad Vinkovci pomaže ugostiteljima s potporom od po 2.000 kuna po zaposleniku

0
Foto: Đuro Karalić

Vinkovačkim ugostiteljima gradske vlasti dodijelit će po dvije tisuće kuna jednokratne pomoći po zaposleniku kako bi im pomogle prebroditi teškoće u poslovanju izazvane mjerama borbe protiv koronavirusa, najavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Znamo koliko su naši ugostitelji imali problema u posljednje vrijeme, koliko su dugo bili zatvoreni. Odlučili smo im stoga pomoći i za tu je svrhu osigurano 800.000 kuna, a sredstva će bit podijeljena na način da će prijavitelji dobiti 2.000 kuna po zaposleniku. Ugostitelji su važan dio poduzetništva u našem gradu i svako radno mjesto koje o njima ovisi također je od neprocjenjive važnosti”, kazao je Bosančić.

Poručio je i kako ugostitelji i mogu očekivati da će najam javnog prostora plaćati i dalje samo jednu kunu, a najavio je i ukidanje gradskog poreza na potrošnju i to s prvim danom slijedeće godine, a odluka bi bila donijeta na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća

“Stopa poreza na potrošnju u gradu Vinkovcima iznosi 3,5 posto i s osnovu nje do sada smo godišnje uprihodovali oko 900.000 kuna godišnje. Sada želimo tu stopu svesti na nulu kako bi i na taj način pomogli svima kojima ona predstavlja opterećenje”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Foto: Đuro Karalić