Grad Slavonski Brod uskoro nastavlja s izgradnjom stadiona kraj Save

0
foto: Grad Slavonski Brod

Nakon izgrađene istočne tribine, Grad nastavlja s izgradnjom stadiona kraj Save. Osim izgradnje pomoćnih terena čiji se radovi trenutno odvijaju unutar kompleksa stadiona, Grad Slavonski Brod uskoro započinje s izgradnjom južne tribine.

Naime, jučer je bio krajnji rok za dostavu ponuda na raspisani natječaj te je zaprimljeno ukupno sedam ponuda zainteresiranih gospodarskih subjekata, a trenutno su u tijeku pregled i kontrola zaprimljenih ponuda.

U sklopu projekta, u ovoj fazi predviđena je izgradnja južne tribine u dvije cjeline. U sklopu tribine nalazit će se svlačionice za igrače, prostori za sudce, privremene sanitarije, VIP lođa sa VIP lounge prostorom s popratnim sanitarijama te servisnim prostorima. Osim toga, predviđeni su i prostori za trening igrača i teretana, soba za liječnika, caffe bar, soba hitne pomoći, prostor za komentatore i medije, prostor za prodaju karata te klupske i uredske prostorije sa servisnim prostorima i sanitarijama.

Za VIP gledatelje predviđeno je 120 mjesta sa zatvorenim lounge prostorom u pozadini. Gledateljima je predviđeno otprilike 1400 sjedećih mjesta (ne uključujući VIP). U sklopu projekta predviđeno je i 6 invalidskih mjesta, a građevinska bruto površina predmetne građevine iznosi 1715 m2.

Buduće izdanje sportskog objekta stadiona kraj Save trebalo bi predstavljati centar sportskih zbivanja u Slavonskom Brodu.