Grad Slavonski Brod među rijetkim gradovima u Hrvatskoj koji bilježi rast prihoda tijekom 2020. godine

0
foto: Grad Slavonski Brod

Prethodnu godinu obilježila je pandemija koronavirusa koja je, osim zdravstvenih, ostavila i brojne gospodarske te ekonomske posljedice. U izrazito otežanim i izazovnim vremenima rada, Grad Slavonski Brod jedan je od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji bilježi porast svojih godišnjih prihoda. Štoviše, dok su lokalne jedinice u Hrvatskoj tijekom 2020. godine ukupno izgubile oko 775 milijuna kuna, Grad Slavonski Brod imao je rast prihoda od čak 21% što ga svrstava na sam vrh ljestvice najuspješnijih gradova. Prihodi Slavonskog Broda tijekom 2020. godine iznosili su ukupno 242.388.569 kuna, a jedan od razloga povišenja prihoda jesu i povučena sredstva iz fondova Europske unije.

„Godina koja je iza nas bila je izazovna u svakom pogledu. Svoj uobičajeni posao morali smo prilagoditi novonastalim okolnostima na koje u tom trenutku nitko nije bio potpuno spreman. Ipak, podaci koje imamo potvrđuju nam da smo se učinkovito prilagodili situaciji koja nas je zadesila i ponosan sam što su naš rad i trud nagrađeni ovako dobrim financijskim rezultatima. Nakon što je Slavonski Brod tijekom svih ovih godina redovito dobivao nagrade o transparentnosti proračuna, ovaj podatak o rastu prihoda u izrazito teškim i kriznim vremenima samo je potvrda uspješnog i dobrog rada.“, rekao je gradonačelnik Mirko Duspara.

Istraživanje koje je u obzir uzelo 555 županija, gradova i općina objavljeno je u Večernjem listu, a Slavonski Brod istaknut je kao pozitivan primjer grada u kojemu su prihodi tijekom 2020. godine, unatoč svim okolnostima, značajno porasli.