Grad Osijek i ove godine nagradio 50 najboljih maturanata vozačkim ispitom

0

Grad Osijek i ove je godine 50 najboljih maturanata nagradio plaćenim vozačkim ispitom, za što je u gradskom proračunu osigurano 70 tisuća eura.

Vrijednosnice od 1400 eura, koje će moći iskoristiti u osječkim autoškolama prema vlastitom izboru, maturantima je u četvrtak u OS Centru u IT parku uručio gradonačelnik Ivan Radić.

Tom prigodom istaknuo je kako Grad već treću godinu zaredom nagrađuje 50 najboljih osječkih maturanata, s tim da je ove godine iznos vrijednosnice povećan s dosadašnjih 1000 na 1400 eura.

– Najbolje maturante izabrale su njihove srednje škole, a uz opći uspjeh kao glavni kriterij, gledale su se i izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, pohađanje dviju škola, poput glazbene, rezultati na natjecanjima te uzorno vladanje. Čestitam svim maturantima na njihovim rezultatima. Ovo je dokaz da se marljivost i trud isplate, ali i poticaj da i dalje budu izvrsni – poručio je gradonačelnik Radić te zaželio maturantima uspjeh na maturi i na vozačkom ispitu.

Dodao je kako Grad Osijek kontinuirano ulaže u izvrsnost mladih, od vrtićke dobi do fakulteta, istaknuvši kako se u ovome trenutku gradi šest novih vrtića.

– Naše srednjoškolce stipendiramo s 800 eura, a studente s 1600 eura godišnje. Od ove godine uvodimo dodatnu nagradu, za najbolje učenike, mentore i odgojno obrazovne ustanove. Također smo prvi u Hrvatskoj uveli stipendiju izvrsnosti ,,Najbolje za najbolje” u iznosu od 450 eura mjesečno, od čega Grad sudjeluje s 350 eura – rekao je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je i kako je Osijek jedini veliki grad u Hrvatskoj koji je uveo besplatne radne bilježnice te ostali školski pribor za obvezne i izborne predmete. Za tu je mjeru izdvojeno 1,2 milijuna eura, a materijali će učenike osječkih osnovnih škola dočekati početkom nove nastavne godine.

Na nagradi je u ime svih maturanata zahvalio Zen Stanković, maturant 1. Gimnazije u Osijeku.

– Ova nagrada mi puno znači. Nisam očekivao da ću biti jedan od odabranih učenika i bila mi je velika čast kada sam to saznao. Vaučer ću vjerojatno iskoristiti već u rujnu. Završio sam sve razrede s odličnim uspjehom, a planiram studirati elektrotehniku na FERIT-u u Osijeku – kazao je Zen.

Izvor: GRAD OSIJEK

Foto: GRAD OSIJEK