Grad Osijek: 200 tisuća kuna pomoći potresom pogođenim područjima

0

Grad Osijek je u hitnoj proceduri osigurao i uplatio 200 tisuća kuna pomoći potresom pogođenim gradovima Petrinji, Sisku i Glini te otkazao novogodišnji vatromet, izvijestili su u srijedu iz osječke Gradske uprave.

Zbog razornih posljedica tragedije, koja je pogodila ove gradove i okolna mjesta, gradonačelnik Ivan Vrkić u priopćenju za javnost izrazio je sućut obiteljima poginulih.
 “Zbog ljudskih stradavanja i materijalnih šteta koje je uzrokovao potres, vjerujemo kako je korištenje pirotehnike u ovim teškim trenutcima neprimjereno te da ono dodatno negativno utječe na mentalno zdravlje svih. Grad Osijek stoga otkazuje izvođenje novogodišnjega vatrometa, poručio je gradonačelnik Vrkić.

Zahvalio je osječkim vatrogascima te svim drugim profesionalcima i volonterima, koji su “i ovoga puta brzom reakcijom i pružanjem pomoći pokazali veliko osječko srce, hrabrost i solidarnost”. 

Svi smo u mislima s ljudima Sisačko-moslavačke županije, poručuju iz osječke Gradske uprave.

Iz osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) izvijestili su kako se priključuju akciji pomoći potresom pogođenim mjestima donacijom cjelokupnog prihoda od večerašnjeg novogodišnjeg koncerta.

“Suosjećajući sa žiteljima Sisačko-moslavačke županije, zbog prirodne katastrofe potresa koja ih je pogodila, osječki HNK do daljnjega odgađa koncert na Silvestrovo zakazan za 31. prosinca”, priopćili su iz tog kazališta.