Gotovi radovi na obnovi Doma zdravlja Vinkovci, useljenje oko 1. lipnja

0

Obnovljenu zgradu Doma zdravlja Vinkovci poznatiju kao “stara bolnica” jučer su u pratnji ravnatelja Petra Kulića obišli gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i upravitelj vinkovačke Podružnice Uprave Hrvatskih šuma u čijim prostorima trenutačno djeluje Dom zdravlja, Damir Dekanić.

„Kada vidimo kako je prekrasna sada zgrada, možemo samo zahvaliti Županiji i Domu zdravlja koji su pripremili, dobili i odradili projekt, kao i izvođačima koji su izvrsno obavili posao. Vrlo brzo očekujemo useljenje i otvorenje kada će zgrada biti ponovno na korištenje našim sugrađanima”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Zadovoljan je bio i Damir Dekanić poručivši kako će građani Vinkovaca dobiti primjeren prostor.

“Oduševljen sam ovim što ovdje vidim. Znam kako je prije bilo jer sam često dolazio budući da je ovdje i moj obiteljski liječnik. Prostor je potpuno moderniziran prema svim dostignućima struke, a budući da je riječ o vrlo staroj zgradi fasciniran sam svime što je postignuto”; kazao je Dekanić.

Ravnatelj Petar Kulić podsjetio je kako je riječ o investiciji vrijednoj preko 10 milijuna kuna od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose više od 5 milijuna kuna. “Obnovom smo smanjili troškove energije za grijanje oko 59 %, emisiju stakleničkih plinova oko 58 %, a troškove električne energije oko 37 %”, naveo je Kulić.