FOTO:  Objavljene slike MiG-a, prepolovljen je, Banožić na pitanje o svojoj ostavci: Sitna politika

FOTO: DVD VOĆIN

MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva srušio se oko 14 sati na području zapadne Slavonije kod mjesta Voćin u Virovitičko-podravskoj županiji. Zrakoplov, kojemu je otkazao motor, pao je u nenaseljeno šumovito područje. Tijekom trenažnog leta u njemu su bila dva člana posade koja su se uspjela katapultirati. Srećom, oba su pilota preživjela, jedan od njih je ozlijeđen. Prvi se odmah javio putem radioveze, a drugi je lociran oko 16 sati s pomoću uređaja koji je sastavni dio pilotske opreme.

Na Plesu je održana konferencija za medije ministra obrane, načelnika Glavnog stožera i zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Na pitanje novinara razmišlja li o podnošenju ostavke, što je dio oporbe u Saboru već zatražio, ministar Banožić je poručio kako je u pitanju bavljenje “sitnom politikom”.

– U trenutku kada kolege piloti, pripadnici HGSS-a, policija, lokalno stanovništvo daju maksimalne napore da se pronađe i drugi pilot, saborski zastupnici se bave sitnom politikom. Tako su oni rekli više o sebi, što traže, nego o meni ili o resoru kojem sam trenutno na čelu. Neka to tako i ostane. Ovo što danas imamo je prije svega suosjećanje sa strahom i stresom koje su obitelji pilota danas proživjele, s pilotima koji su živjeli, a da ste bili prisutni u trenutku kada je pilot rekao da će ponovno letjeti, ne bi imali apsolutnu volju odgovarati na ovakve prizemne tehnike manipulacije nečijim ostavkama, poručio je Banožić.

FOTO: DVD VOĆIN
FOTO: DVD VOĆIN
FOTO: DVD VOĆIN