Dvojica muškaraca skinula prijateljicu koja je ostala bez svijesti i fotografirala ju

0
foto: MB PRESS

Dva su muškarca potkraj studenog oko pet ujutro u Bjelovaru u stanu u kojem je živjela njihova prijateljica zajedno i dogovorno neovlaštenim snimanjem počinili kazneno djelo protiv njezine privatnosti.

“Nakon što su djevojku zatekli na podu kupaonice u besvjesnom stanju, podigli su je s poda i stavili na krevet te potom povukli majicu, hlače i donje rublje. Nakon toga su, bez njezine privole, Leovim mobitelom fotografirali njezine gole grudi i spolni organ. Dakle, drugoga su neovlašteno slikovno snimili i na taj način povrijedili njegovu privatnost”, navodi se u kaznenom nalogu koji je protiv njih izdalo Državno odvjetništvo, izvijestila je Danica.

Miro (27) i Leo (24) tim su nalogom proglašeni krivima i osuđeni na po osam mjeseci uvjetnog zatvora. Policiji je naloženo da Miri vrati oduzeti iPhone, a Leo je trajno ostao bez svojeg Samsunga kojim je slikao golu djevojku.

Da su fotografije slali drugim osobama, kvalifikacija kaznenog djela bila bi drugačija, a presuda bi vjerojatno bila teža.