Državni su inspektori utvrdili 69 povreda propisa na tržnicama

foto:PIXABAY

Državni inspektori započeli su nadzor tržnica. Potkraj rujna 106 inspektora obišlo je glavne tržnice u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Nadgledali su sve, od prijave radnika do higijene prostora, opreme, djelatnika i sanitarnih iskaznica. – piše HRT.

Ponuda na riječkoj tržnici velika, a cijene “paprene”. Ponedjeljkom kao i svugdje drugdje, kupaca manje. Kupuje se i po komad, ne samo na kilogram, jer umijeće je kupiti domaće i zdravo, uz ionako već rastegnute plaće i mirovine.

Krizu osjećaju i kupci i prodavači.

– Utječe ova korona kriza, odrazilo se i na nas proizvođače, tako da je pala prodaja. Ali, zahvaljujući da imamo domaću kvalitetnu robu i konstantne mušterije, ljudi nas cijene, govori Branko Ivković.

A najmovi su na mjesec i do 2 tisuće kuna po štandu.


A ljepše će biti onda kada gradska tvrtka Rijeka plus, u čijoj je nadležnosti riječka tržnica, dobije rezultate nadzora Državnog inspektorata, s čijom akcijom nisu bili upoznati. Nakon izvida tržnica u četiri najveća hrvatska grada, državni su inspektori utvrdili 69 povreda propisa, realizirat će prekršajne postupke i naloge, a na licu mjesta izrekli su i 11 novčanih kazni, u ukupnom iznosu od 40 tisuća i 700 kuna. Tijekom samog inspekcijskog nadzora otklonjeno je čak 28 povreda propisa.

Slične nadzore nastavljaju i na tržnicama na malo, u svim ostalim gradovima Hrvatske.