Dražen Trcović kreće u utrku za gradonačelnika Donjeg Miholjca

0
foto:Press

Dražen Trcović kandidat je HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Donjeg Miholjca. Trcović je u predstavljanju svoje kandidature istaknuo kako će se u svom programu posvetiti nastavku provođenja kapitalnih ulaganja, poput gradnje srednje škole, ali i pokretanju novih projekata u suradnji sa županijom i Vladom Republike Hrvatske.

– Da su nam građani Donjeg Miholjca na prvom mjestu pokazali smo podržavajući realizaciju razvojnih projekata koju je aktualna vlast naslijedila i jednako tako predlagali nove, koji su donijeli kvalitetniju infrastrukturu našem gradu. Gradu Donjem Miholjcu u razdoblju koje je pred nama treba gradonačelnik koji će biti pokretač razvoja, koji će iznositi ideje i inicijative i biti predvodnik razvoja grada. Moramo snažnije iskoristiti povećanje gradskog proračuna u slijed fiskalnog izravnanja, kao što su to učinili susjedni gradovi. U proračun Grada Donjeg Miholjca s razine države uz izvorne prihode uplaćeno je oko 100 milijuna kuna. Građani moraju i vidjeti i osjetiti da se radi i stvara.

Najvažniji kapitalni projekt koji se danas realizira na području Grada Donjeg Miholjca, je izgradnja zgrade srednje škole u Donjem Miholjcu. To  je projekt koji je između ostalih sudionika inicirala Osječko-baranjska županija na čelu s HDZ-ovim županom Ivanom Anušićem, a Županija zajedno s Vladom RH financira 90% vrijednosti ukupne investicije.

Sve učinjeno, daje nam pravo tražiti potporu birača u nadolazećim lokalnim izborima kako bi preuzeli odgovornost za vođenje Grada Donjeg Miholjca u smjeru rasta i razvoja. Moramo gradu vratiti energiju koja je izostala posljednje četiri godine. Moramo intenzivirati suradnju s Županijom, ministarstvima i Vladom RH te puno intenzivnije koristiti europski novac – kazao je Trcović.

Podršku mu je iskazao potpredsjednik HDZ-a i predsjednik ŽO Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

 – Da bi nastavili kontinuitet, kvalitetu, da bi Donji Miholjac još jače i snažnije podigli na razinu gospodarskog i svakog drugog razvoja, Dražen Trcović je kandidat HDZ-a, kandidat kojeg podržavam osobno, kojeg podržava predsjednik stranke Andrej Plenković i želimo mu puno uspjeha. Vrijeme je da ovaj grad konačno dobije gradonačelnika koji zna, može, hoće te koji ima sluha za suradnju kako sa županijom i ostalim jedinicama lokalne samouprave, tako i sa Vladom Republike Hrvatske – zaključio je Anušić.