DORH se oglasio o nesreći na A3: “Vozač je bio umoran i nesposoban za vožnju”

0
Foto: SBOnline/Luka Safundžić

Vozač kosovskog autobusa u čijem je prevrtanju u nedjelju poginulo 10 putnika, na ispitivanju u ŽDO-u u Slavonskom Brodu branio se šutnjom. Vraćen je pritvorskom nadzorniku. Tereti ga se za kazneno djelo izazivanja nesreće u cestovnom prometu i dodijeljen mu je odvjetnik po službenoj dužnosti. Odluka o istražnom zatvoru bit će donesena sutra u 9 sati. Prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci do 15 godina.

DORH se oglasio o teškoj nesreći na A3 u kojoj je poginulo deset osoba.

Vozač je ispitan te je za njega zatražen istražni zatvor.

“U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu je 26. srpnja 2021. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 52-godišnjeg državljanina Republike Kosova zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona/11.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 52-godišnjak 25. srpnja 2021. oko 6.15 sati, protivno članku 47. stavak 2. i članku 198. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljao autobusom južnom kolničkom trakom autoceste A3 kod mjesta Sibinj (211. kilometar i 200 metara), te da se u stanju umora i nesposobnosti za sigurno upravljanje vozilom nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika pa je skrenuo u desnu stranu na travnatu površinu s južne strane.