DORH o Banožićevoj nesreći: I dalje se provode dokazne radnje

0
foto: ILUSTRACIJA/VINKULJA/YT


Državno odvjetništvo (DORH) je izvijestilo da nastavlja provoditi dokazne radnje u slučaju prometne nesreće bivšeg ministra obrane Marija Banožića, nakon što je predsjednik Zoran Milanović javno prozvao postupak. Tužiteljstvo je potvrdilo da je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 45-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje na izazivanje prometne nesreće u kojoj je sudjelovao bivši ministar. Tijekom istrage, ispitani su okrivljenik i svjedoci, a provodi se i prometno-tehničko vještačenje.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je istaknuo da je policijski dio posla već obavljen te da je kaznena prijava podnesena protiv Banožića. Božinović je komentirao izjave predsjednika Milanovića kao politički motivirane te je istaknuo da se primjedbe trebaju provjeravati na institucionalnoj razini, a ne putem medija.

DORH je objavio detalje nesreće u kojoj je Banožić sudjelovao, navodeći da je sumnja kako je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine i smanjene vidljivosti. Vozeći se kod Vinkovaca, Banožić je započeo pretjecanje u zavoju uz smanjenu vidljivost zbog magle, što je rezultiralo sudarom s vozilom iz suprotnog smjera. Vozač kombija koji je sudjelovao u nesreći preminuo je na mjestu zbog ozljeda, dok je Banožić pretrpio teške ozljede.

Premijer Andrej Plenković je razriješio Banožića dužnosti ministra obrane nakon završetka istrage policije i DORH-a.

Ovaj slučaj nastavlja privlačiti pažnju javnosti i političkih krugova, dok se istražitelji nastavljaju baviti detaljima i provoditi istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti prometne nesreće.