Donacija Varaždina i Vukovara za razvoj stočarstva na području Gline

0
foto:pixabay

Donacija 10 tona stočne hrane Veterinarske stanice Varaždin pristigla je u subotu na potresom pogođenu Banovinu, dok je Vukovarsko-srijemska županija donirala 50-tak svinja koji će pridonijeti razvoju stočarstva na farmama u glinskom kraju.

Varaždinska donacija stočne hrane za krmače dopremljena je na obiteljsko gospodarstvo Lamza u selu Svračica, a namijenjena je uzgoju svinjskoga podmlatka, objavljeno je na službenim stranicama Stožera civilne zaštite za uklanjanje posljedica potresa potresinfo.gov.hr.

Napominju da u glinskom kraju OPG Lamza njeguje tradiciju poljoprivredne i stočarske proizvodnje.

Stoga je danas također na to obiteljsko gospodarstvo iz Vukovara pristigla donacija od gotovo 50 svinja. Vukovarsko-srijemska županija donirala je, naime, 45 nazimica i dva nerasta koji će pridonijeti razvoju stočarstva na mnogim farmama u glinskom kraju.

Osim toga, na farmi u Novom Selu Glinskom uzgojit će se umatičeni rasplodni podmladak za reprodukciju i raspodijeliti na 250 obiteljskih gospodarstava.
U tijeku su pripreme za osnivanje proizvođačke organizacije u sektoru svinjogojstva na području Grada Gline i okolice.
“Organizirani nastup na tržištu i brendiranje tradicijskih suhomesnatih proizvoda doprinosi  vidljivosti gospodarskoj snazi obiteljskih gospodarstava Banovine,” kazao je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.