Dominik Škorjanc, nakon više od pola stoljeća, ispisao povijest: u Osijek donio europsku broncu!

0
foto: Atletski klub “Slavonija-Žito” Osijek

Jučer je završilo Europsko prvenstvo za juniore/ke, koje se u Tallinnu u Estoniji održalo u periodu od 15. do 18. srpnja.

Član Atletskog kluba „Slavonija-Žito“, Dominik Škorjanc, u pratnji trenera Saše Šešuma, nastupio je u disciplini 400m s preponama.

Kvalifikacijsku je utrku istrčao direktnim plasmanom u polufinalnu, odnosno trećim mjestom u skupini (52,78), a desetim u ukupnom poretku.

Dan kasnije, u polufinalu ostvaruje peto vrijeme u skupini, ali i rezultat u rangu osobnog rekorda (51,39).

Zadnji je dan Prvenstva rezerviran i za veliko finale: konkurencija je velika, no Dominik Škorjanc u samoj završnici sustiže konkurenciju i osvaja brončanu medalju (51,78).

Uspjeh je tim veći što u AK „Slavonija-Žito“ europska juniorska medalja nije došla punih 55 godina, dok je, u disciplini 400m s preponama, ovo prva, povijesna medalja.

Nadalje, Hrvatskoj je ovo 24. europska juniorska medalja, a sudeći po potencijalu Dominika Škorjanca, kao i stručnom vodstvu trenera Saše Šešuma, nipošto i posljednja koju će ovaj junior osvojiti.

Podsjetimo, Škorjanc je imao osnovu za čak tri nastupa s ispunjenim normama, no kako je štafetna utrka 4x400m službeno odjavljena, trener Saša Šešum odlučuje da neće nastupiti ni u utrci na 400m, nego „napada“ svoju najjaču disciplinu u kojoj trenutno drži peto mjesto u Europi (51,25).

U kolovozu ga u Keniji očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu za juniore, za što je već ostvario normu nastupom na nedavno održanom juniorskom  Prvenstvu Balkana (400m prepone, 52,73).