Događanja u Baranji ovaj vikend

0

Ovaj vikend u Baranji imamo par događaja; 6. Moto susret u Belom Manastiru, Dani kajkavštine u Petlovcu i Vino-fest u Etno selo Gajiću.

Vino-fest u Etno selo Gajiću

Udruga vinogradara i vinara “Martinovo brdo” organizator je manifestacije vina i vinara koja će se održati u petak, 3. svibnja 204. godine u Gajiću.

Okupljanje etno-izlagača počinje u 10 sati, a otvorenje manifestacije je u 11 sati.

Pjevat će se a capella smotra pjevačkih skupina, a u 13 sati je sveta misa u Crkvi sv. Filipa i Jakova.

U 15 sati je ručak za sudionike i goste.

6. Moto susret u Belom Manastiru, od 3. do 5. svibnja

Moto klub Beli Manastir organizira 6. Moto susret koji će se održati od 3. do 5. svibnja 2024. godine u parku oko prostorija kluba u Šećerani.

U petak vas očekuje rock večer a svirat će DJ- Loki. Kampiranje je besplatno za sve zainteresirane a posebno one željne rock’n’ rolla i motora.

Posjetitelji će u subotu moći uživati u izložbi old timera. Defile će proći gradom u 17 sati a za bajkere je osiguran grah.

Dani kajkavštine u Petlovcu, od 3. do 5. svibnja

Dani kajkavštine u Petlovcu će se održati od 3. do 5 svibnja s raznolikim programom.

Otvorenje manifestacije počinje u petak, 3. svibnja u 17 sati a program počinje nastupom dječje skupine FS “Kraluši” udruge “Tradicijom za budućnost”.

Program je raznolik, bit će izložbe kolača, čitanje poezije, predstava, smotre folklora i vatrogasno natjecanje.

Vatrogasno natjecanje, u nedjelju 5. svibnja

U sklopu manifestacije „Dani KAJkavštine u Petlovcu“ Dobrovoljno društvo Petlovac po treći puta organizira vatrogasno natjecanje za djecu (6-12 godina, vježba s brentačom) pod nazivom „Memorijal Ivan Salonja – Ivica“ koje će se održati u nedjelju 5. svibnja 2024. godine s početkom u 10 sati.

Organizator je Udruga Tradicijom za budućnost i DVD Petlovac.