Dodjeljena priznanja Županijske komore Vukovar – nagrađeni Spačva, Pro-Team i Istraživač Benz

0
Foto: Županijska komora Vukovar

Kao i svake godine i ove je Županijska komora Vukovar, na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća, uručila priznanja najuspješnijoj maloj, srednjoj i velikoj tvrtci iz Vukovarsko – srijemske županije za 2019. godinu. Odlukom Gospodarskog vijeća vinkovačka Spačva dobila je nagradu u kategoriji velikih tvrtki. Kada je riječ o srednjim tvrtkama nagrada je pripala tvrtci Pro-Team iz Vukovara, dok je priznanje za najuspješniju malu tvrtku dobio Istraživač Benz iz Nuštra.

„Iznimno sam ponosan zbog dobivenog priznanja, a brojke najbolje govore o našim rezultatima. Tako smo u 2013. godini imali prihod 120 milijuna kuna dok smo prošlu godinu smo završili s 255 milijuna kuna i 860 zaposlenih radnika. Treba znati i da svoje proizvode izvozimo u više od 30 zemalja svijeta, a investirali smo više od 150 milijuna kuna“, rekao je predsjednik Uprave drvne industrije Spačva Josip Faletar.

Prokomentirao je i trenutno stanje u tvrtci i činjenicu da je i Spačva, kao i svi drugi, pogođena krizom uzrokovanom epidemijom korona virusa.

„Ovo prva kriza koju smo dočekali na nogama, a ne na koljenima. Krizu smo počeli osjećati krajem prošle godine, a zbog epidemije u travnju ove godine imali smo 50 posto manji prihod te u ožujku i svibnju po 25 posto. Od lipnja se situacija značajno popravila i vjerujem kako ćemo godinu završiti s 5 do 10 posto manje prihoda u odnosu na prošlu. Mjere Vlade RH su nam puno pomogle i zbog te smo pomoći zadržali sve radnike“, rekao je Faletar.

Na sjednici su tvrtkama, koje slave značajnije obljetnice, dodijeljena posebna priznanja. Tako je priznanje za 60 godina kontinuiranog rada dobio vukovarski Velepromet, za 40 godina rada priznanje je dobio Polet iz Vinkovaca, a za 30 godina priznanja su dobile tvrtke PZ Privlaka, autoškola Faca Vinkovci, Bodat d.o.o.Vinkovci, Karuca d.o.o. Gunja i Babogredac d.o.o. Babina Greda.