Dodjela nagrada za najbolje sportaše održat će se kada se smiri epidemiološka situacija

0

foto:MB PRESS

Tradicionalno početkom godine Zajednica športski udruga Grada Belog Manastira organizira dodjelu nagrada za najbolje sportaše, sportašice i sportske kolektive. Ove godine situacija je nešto drugačija zbog koronakrize koja se poremetila sport u cijelome svijetu. O dodjeli nagrada i općenitom stanju sporta razgovarali smo sa Zlatkom Novakom, tajnikom Zajednice.

Na sjednici Skupštine odlučeno je kako će se nagrade za one najbolje dodijeliti kada epidemiološka situacija bude bolje. Očekuje se da će to biti na proljeće i to bez publike.

,,Za par mjeseci odlučiti ćemo gdje će se održati dodjela nagrada, bez publike, ali će se taj čin ipak održati.” – naglasio je Novak.

Unatoč koronakrizi osnovani novi klubovi

Iako je koronakriza pogodila sport, Baranja je bogatija za novu sportu udrugu.

Grad Beli Manastir bez obzira na korinu povećao je broj sportskih udruga, imamo novi klub i to Kuglački klub Beli Manastir, koji se odmah priključio u natjecanje treće kuglačke lige Istok Osijek.” – rekao je Novak te dodao kako se nada da će se uskoro, kada to infrastruktura bude dozvolila, kuglačkom klubu priključiti različite dobne skupine. 

Od 25 sportskih udruga na području Grada Belog Manastira svi osim košarkaša završili su svoja natjecanja. Košarkaši se nisu od početka sezone priključili niti jednom natjecanju kako bi vrijeme posvetili treniranju te kako im utakmice neki stvarale zdravstvenu ugrozu jer igraju u drugim županijama.

Uz 25 sportskih udruga na području grada djeluju i tri nogometna kluba što je ukupno 500 sportaša. ,,Grad ima po pitanju sporta svijetlu budućnost.” – zaključio je Novak.