Dodijeljeno osam stanova u Belom Manastiru

0

U petak, 15. rujna 2023.godine se svečano obilježio završetak gradnje višestambene zgrade u Belom Manastiru. Zgrada je napravljena u sklopu Programa stambenog zbrinjavanja za obitelji u potrebi, napravljena su 33 stana a danas, 15. rujna je dodijeljeno prvih osam kadrovskih stanova.

Riječ je o programu koji je nastao na temelju Zakona o stambenom zbrinjavanju i temljem kojeg Zakona na područjima posebne državne skrbi, Vlada zajedno s jedinicom lokalne samouprave gradi višestambene zgrade.

U posjet je došao potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine gospodin Branko Bačić koji je prisustvovao svečanoj dodjeli ključeva zajedno sa zamjenikom župana Josipom Miletićem i gradonačelnikom Grada Belog Manastira Tomislavom Robom.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine gospodin Branko Bačić čestitao je gradonačelniku Belog Manastira i svim suradnicima što su među prvima u Hrvatskoj prepoznali važnost ovoga Programa.

Posebno me raduje što smo danas otvorili i obilježili radove na završetku prve zgrade u Hrvatskoj iz Programa stambenog zbrinjavanja i da smo imali priliku uručiti ključeve osmero mladih obitelji ovdje u Belom Manastiru“, rekao je potpresjednik Vlade i ministar prostornog uređenja Branko Bačić.

Gradonačelnik Grada Belog Manastira se zahvalio i čestitao svima. “Ovo je novi stambeni objekt na koji je Grad Beli Manastir jako ponosan. Zgrada sadrži 33 stambene jedinice a vrijednost radova je preko 2,9 milijuna eura. Ovo će biti jedna lijepa priča, davno smo krenuli, ali evo trudom, radom i zalaganjem se sve privelo kraju i isplatilo. Danas će prvih osam korisnika dobiti ključeve a radi se o mladim osobama i mladim obiteljima.”, rekao je gradonačelnik Grada Belog Manastira Tomislav Rob.

Zamjenik župana Josip Miletić se zahvalio potpredsjedniku Vlade i ali čitavoj Vladi na brojim ulaganjima na području Osječko-baranjske županije.

Svjedočimo jednoj lijepoj priči, ostanku mladih ovdje, a isto tako nadam se da će oni biti poticaj drugima za ostanak“, rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Odluka o odabiru korisnika kadrovskih stambenih jedinica