Dodatni problem za Iločane, ostaju bez autobusnog prijevoza?

foto: pixabay

Autobusni prijevoz prema Iloku je ukinut te je tako najistočniji hrvatski grad sada dodatno izoliran što predstavlja veliki problem za građane. Razlog tome je što je došlo do iznenadnog ukidanja linija od strane Čazmatransa koji je vozio na ovoj liniji unutar županije. O tome problemu gradonačelnica Iloka Marina Budimir upoznala je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture kao i Vukovarsko-srijemsku županiju.

“Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Gradu je priopćena informacija da se na nivou županija našlo dugoročno rješenje i da će se županije izjasniti koji model od ponuđenih će izabrati kako bi se pokrile ove nerentabilne linije na nivou cijele Hrvatske. Iz županije će moći onda uvjetovati broj prijevoza prema mjestima unutar županije i cijenu karte.

Ono što je nedopustivo, je da je ovako mali broj prijevoza prema našem gradu i svim mjestima koji njemu pripadaju, te da se linije ukidaju bez prethodne informacije niti Gradskoj upravi, niti medijima. Na području Grada Iloka radi se na uspostavi gradskog prijevoza koji treba preuzeti Kom-Ilok d.o.o. s elektrovozilima koja su za tu namjenu nabavljeni. Građani se mogu informirati telefonski na 032-442-061 za trenutni vozni red prema Vukovaru”, kaže gradonačelnica Marina Budimir.

Najavila je i kako se prvih nekoliko mjeseci neće naplaćivati prijevozna karta, a nakon toga će se ići s cijenom koja bi trebala pokriti dio troškova. Starije i nemoćne osobe imaju organizirani prijevoz preko Doma za stare i nemoćne, sve informacije mogu dobiti na broj telefona 032 592 700.