Detalji teške prometne nesreće kod Vinkovaca: Jedan od vozača vozio suprotnim trakom

0
Foto: PU vukovarsko-srijemska

U četvrtak ujutro oko 7:45 na istočnoj vinkovačkoj obilaznici dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako je 46-godišnjak iz Novih Jankovaca, vozeći automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, vozilom skrenuo ulijevo i kretao se suprotnim prometnim trakom istočne vinkovačke obilaznice.

U susret mu je došao teretni automobil našičkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak s područja Općine Koška, prevozeći u tovarnom sanduku rasipni materijal.

Nakon sudara na središnjem dijelu prometne trake kojom se kretao teretni automobil, automobil je odbačen u odbojnu ogradu te ponovno udara bočnim dijelom u teretni automobil.

Vozač teretnog automobila, pokušavajući izbjeći automobil, naglo skreće ulijevo, nakon čega također udara u odbojnu ogradu koju probija te slijeće na kosu zemljanu površinu gdje se okrenuo na lijevu bočnu stranu. Uslijed toga se istresao rasipni materijal koji je prevozio.

Vozač automobila je poginuo na mjestu, a vozaču teretnog automobila su u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Nad tijelom poginulog bit će obavljena obdukcija, a vozaču teretnog automobila su izuzeti uzorci krvi i urina radi analize na prisutnost alkohola u organizmu.

O prometnoj nesreći policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima dostaviti posebno izvješće.

Na mjestu događaja bile su sve hitne službe, policija, vinkovački vatrogasci i hitna medicinska pomoć.