Detalji teške prometne nesreće: 49-godišnjak u sudaru zadobio ozljede opasne po život

0
Foto: podravski.hr

Jučer u kasnim poslijepodnevnim satima dogodila se teška prometna nesreća u centru Pitomače. Sudarila su se dva automobila a jedna je osoba zadobila teške ozljede opasne po život.

Policija je objavila detalje jučerašnje prometne nesreće. Naime, prometnu nesreću je prouzročio 22-godišnji mladi vozač, koji kod sebe nije imao vozačku dozvolu i upravljao je pod utjecajem alkohola u utvrđenoj koncentraciji od 1,91 g/kg. Do nesreće je došlo kada je osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, na raskrižju oduzeo prednost prolaska 49-godišnjaku koji je naišao osobnim automobilom.

U prometnoj nesreći 49–godišnjak, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, zadobio je teške tjelesne ozljede te je kod njega utvrđena koncentracija od 0,29 g/kg alkohola u organizmu. Mladi vozač, 22–godišnjak je uhićen zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Po završetku kriminalističkog istraživanja biti će podnesena adekvatna pismena – izvijestili su iz PU virovitičko-podravske.