Danas počinju veliki radovi na autocesti A3

0
foto: screenshot

U utorak, 2. travnja počinju veliki radovi na autocesti A3, a zbog kompleksnosti radova iz HAC-a upozoravaju da će promet tim dionicama biti otežan.

Iz Hrvatskih autocesta objašnjavaju kako na autocesti A3 između dionica Nova Gradiška i Slavonski Brod zapad započinje velika sanacija kolnika u smjeru Lipovca i zamjene odbojne ograde na oba kolnika na tri lokacije. Kolotrazi bi na tom dijelu autoceste trebali postati prošlost.

Radovi na ovoj dionici odvijat će se u više faza, a prva faza će obuhvatiti tri dionice, u dužini 15 od ukupno 44 kilometara koliko se ukupno planira sanirati.

Danas, prvi dan uspostave privremene regulacije, za promet će biti zatvorene preticajne trake u oba smjera, a promet će se voditi voznim trakama.

Sljedećih pet dana na kolniku u smjeru Zagreba postavljat će se betonska New Jersey ograda za razdvajanje smjerova kretanja vozila, a promet će se odvijati dvosmjerno kolnikom u smjeru Lipovca.

U ponedjeljak, 8. travnja, predviđeno je dvosmjerni promet preusmjeriti na kolnik u smjeru  Zagreba, te nakon toga započinju radovi kompletne sanacije kolnika u smjeru Lipovca.

Na ovim dionicama projektom sanacije, a u cilju sprječavanja daljnjeg propadanja konstrukcije, bit će  u cijelosti zamijenjena kolnička konstrukcija na voznoj, preticajnoj i zaustavnoj traci. U sklopu tih radova zamijenit će se i postojeća dotrajala elastična odbojna ograda. Radovi na ovim dionicama odvijat će se sve dane u tjednu, uključujući i blagdane i praznike, za vrijeme dnevne vidljivosti. Uz povoljne vremenske uvjete, rok sanacije ovih 15 km je 60 dana.

Zbog kompleksnosti radova i gustoće prometa na tom dijelu autoceste A3 za vrijeme trajanja radova promet ovim dionicama bit će otežan. Svim korisnicima koji svakodnevno koriste ovu dionicu,  iz HAC-a preporučuju koristiti alternativne pravce.