Danas počinje WineOs u Gospodarskom centru

0
foto: OBŽ

U petak i subotu, 12. i 13. siječnja,  održava se osječki sajam vina, delicija i ugodnog življenja – WineOS. Deveto izdanje tog sajma održat će se u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije (Gospodarska zona 10, Osijek), a na nešto manje od 3.000 četvornih metara izložbenog prostora predstavit će se više od 130 izlagača i brendova koji će promovirati svoja vina, žestoka pića, delicije, slastice, usluge i druge proizvode.

Najveća vinska manifestacija na istoku Hrvatske još će jednom opravdati status međunarodnog sajma, budući da će se u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije predstaviti izlagači iz sedam zemalja: Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Austrije, a po prvi put najavljeno je gostovanje jedne vinarije iz Španjolske, konkretno iz tamošnje najveće regije Rioje.

Nakon prošlogodišnjih kumova – Arete Ćurković, Miroslava Čabraje i Aljoše Čepla – WineOS se ove godine pokumio s tri nova vrsna poznavatelja vinske scene: Marijanom Bošnjak, Vladimirom Hamom i Aljošom Vojnovićem.

Gosti će imati prigodu kušati vina i žestoka pića stotinu proizvođača. Procjenjuje se da će za kušanje biti dostupno preko 600 etiketa pića. Svemu tomu treba još pribrojati i proizvođače hrane i delicija, bačvi, tvrtke koje nude usluge u vinarstvu i vinogradarstvu.

Organizatori su na kraju dodali kako će građani moći sigurno doći na WineOS i vratiti se kućama zahvaljujući suradnji s GPP-om. Tako će gradski autobusi jednom u satu besplatno voziti na relaciji Gajev trg – Gospodarski centar i nazad. Autobusi će s Gajevog trga kretati svaki puni sat od 15 sati, a prema gradu će voziti pola sata kasnije uz zadnji polazak u 21 i 30. Ove godine oba dana organiziran je after-party koji će se održati u clubu Oxygene gdje će se nazočni zabaviti uz glazbu DJ-eva i neobavezno druženje.

Čelnici WineOS-a također su zahvalili suorganizatorima i partnerima na velikoj pomoći, a sugrađanima poručili da, unatoč glasinama kako više nema ulaznica, ne moraju brinuti. Ulaznica će biti dovoljno za sve koji budu htjeli posjetiti WineOS i moći će ih kupiti na ulazu na sajam. Cijena dnevne ulaznice je 30€, a najam sajamske čaše 5€.