Danas je ždrijeb za EURO 2024. godine; ovo su mogući protivnici ‘vatrenih’

0
foto: UEFA

Ždrijeb za EURO 2024. održat će se danas, 2. prosinca po rasporedu u 18 sati u Hamburgu.

Hrvatska nogometna reprezentacija ulazi u novo poglavlje svoje povijesti s nestrpljenjem i uzbuđenjem dok se priprema za Europsko prvenstvo 2024. godine. Ždrijeb skupina održat će se uskoro, a Vatreni su smješteni u treću jakosnu skupinu zajedno sa Škotskom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom te Nizozemskom. S obzirom na pravila natjecanja, Hrvatska neće moći biti u istoj grupi s ovim pet reprezentacija.

Uzbudljiva konkurencija čeka Hrvatsku, a jakosne skupine donose zanimljive kombinacije. U prvoj jakosnoj skupini nalaze se nogometni divovi poput Portugala, Francuske, Španjolske, Belgije, Engleske te domaćina Njemačke. Njemačka je već potvrđena kao član grupe A, što dodatno podiže napetost pred sam ždrijeb.

Druga jakosna skupina donosi svoje izazove s reprezentacijama poput Mađarske, Turske, Danske, Albanije, Rumunjske i Austrije. Svaka od ovih ekipa ima svoje adute, a borba za plasman u nokaut fazu bit će neizvjesna i uzbudljiva.

U četvrtoj, zadnjoj jakosnoj skupini, nalaze se Italija, Srbija, Švicarska te tri reprezentacije koje će se plasirati kroz doigravanje zakazano za kraj ožujka sljedeće godine. Ovo doigravanje bit će ključno za one reprezentacije koje tek trebaju osigurati svoje mjesto na Europskom prvenstvu.