Dan otvorenih vrata u lipičkom Centru umjetne inteligencije

foto: COMPAS.COM.HR

Dan otvorenih vrata u lipičkom Centru umjetne inteligencije (AI Center Lipik, Staklanska ulica 2a) održat će se u utorak, 29. lipnja od 12:30 sati.

S ciljem upoznavanja polaznika i predavača programa te demonstracije stečenog znanja, u sklopu ovog događaja posjetitelji će imati priliku saznati nešto više o samom programu i projektima AI Centra, izgradnji AI inkubatora i programu Grada Lipika za potporu inovativnom poduzetništvu.

Nakon službenog dijela predviđeno je prigodno druženje te odlazak na Državnu ergelu Lipik turističkim vlakićem i obilazak prostora gdje će biti smješteni budući kampus i poduzetnički inkubator.

Centar umjetne inteligencije Lipik (AI Center Lipik) osnovan je 2020. godine kao odjel u sklopu Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o. Unutar centra djeluju Edukacijski centar umjetne inteligencije koji provodi edukacije i osposobljavanja polaznika te Poduzetnički inkubator umjetne inteligencije koji pruža smještaj i podršku tvrtkama koje se bave programiranjem i umjetnom inteligencijom.