Dan kulture nacionalnih manjina u Lipiku

foto: Compas.com.hr

Dan nacionalnih manjina tradicionalna je manifestacija povodom Dana Grada Lipika kojom se povezuju građani Lipika s udrugama koje njeguju svoju kulturnu baštinu. Održat će se u subotu, 18. rujna u 16 sati u parku nasuprot Gradske uprave.  

Dan kulture nacionalnih manjina posvećen je kulturi i životu nacionalnih manjina na području Lipika. Brojne udruge koje se okupljanju oko nasljeđa svoje nacionalne baštine povodom Dana Grada Lipika prezentiraju svoj rad, prezentiraju narodne nošnje, gastro ponudu i specifičnosti svoje udruge. Ove godine će se to održati u drugačijem obliku radi epidemioloških mjera. Bit će na otvorenom prostoru u parku nasuprot Gradske uprave. 

Dan kulture nacionalnih manjina u Lipiku ove godine se sastoji od defilea predstavnika manjina u narodnim nošnjama kroz park, a nakon toga slijedi prezentacija narodnih nošnji svakog predstavnika. Uz navedeno predstavljati će se i gastro ponuda svake udruge.

Sudjelovati će Zajednica Talijana Lipika, Češka nacionalna manjina Grada Lipika, Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Lipika te Udruga ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva.