Damir Maduna kandidat SDP-a za gradonačelnika Vukovara

0
Foto: Ivan Matić

Na konferenciji za novinare umirovljeni hrvatski branitelj Damir Maduna predstavljen je kao kandidat SDP-a za gradonačelnika Vukovara. Maduna je neovisni kandidat, a njegova zamjenica bila bi mu Biljana Gaća koja je inače povjerenica SDP-a za Vukovar ali i članica Predsjedništva SDP-a. Kako je rekla Gaća njihov slogan na svibanjskim lokalnim izborima biti će „Vukovar bez podjela“.

„Vukovar ne može biti talac prošlosti, nego se mora otvarati razvoju. Odabirom nezavisnoga kandidata SDP je pokazao da nije nikakva sekta niti ga čini jedan čovjek, nego da želi okupiti i nezavisne ljude“, rekla je Gaća.

Na svome predstavljanju Maduna je rekao kako poziva sve građane da malo pritvorimovrata prošlosti i širom otvorimo vrata budućnosti.

„Da se kandidiram, motiviralo me stanje u gospodarstvu, veliki odliv mladih te posljedično loša demografska slika i ne tako dobri međunacionalni odnosi. Svjedočimo podjelama djece u vrtićima, međunacionalnim fizičkim sukobima mladih i nizu drugih problema. Pozivam svoje suborce da me podrže i pokažu da u njima još baruta i volje kako bi našoj djeci i pokoljenima ostavili kvalitetniji grad“, rekao je Maduna.

Tijekom predstavljanja govorio je i o lošem stanju u gospodarstvu, namještenim natječajima, odvijenim vrtićima i školama ali i lošoj atmosferi radi koje investitoru u širom krugu zaobilaze Vukovar.

Podsjetio je i da ovo nije prvi put da izlazi na izbore. Naime, ranije je bio član HDSSB-a iz kojega je izašao, kako je rekao, kada su se pojavile crne uniforme i slične stvari. Na posljednjim lokalnim izborima bio je kandidat Živog zida s kojim je bio i gradski vijećnik. U međuvremenu bio je i član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara kojega je također napustio.

„Stožer sam napustio kada sam vidio da za potrebe lokalnih izbora kontrolu preuzima HDZ“, rekao je Maduna.

Njegovom predstavljanju nazočio je i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.