Dalić: Bio je to šok za sve nas, Perišić je za ovo živio

0
FOTO: SCREENSHOT

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Kopenhagen gdje je sutra (18 sati) protiv Španjolske očekuje susret osmine finala Europskog prvenstva.

Utakmicu su najavili izbornik Zlatko Dalić i Marcelo Brozović.

“Svi znamo koliko je Perišić bitan za našu momčad, ali ovdje ima dosta igrača koji ga mogu zamijeniti.”, rekao je Marcelo, koji je svjestan kvaliteta španjolske momčadi, ali i vrlina Vatrenih.

“Znamo da Španjolci vole imati posjed lopte, ali to ništa ne znači. Na nama je da budemo spremni i pobijedimo. Dvoboj s Busquetsom? Možda neće odlučiti cijelu utakmicu, ali bit će presudan u nekim dijelovima. Hrvatska ima jednu od najboljih veznih linija, Španjolska također, onaj tko se nametne u sredini, bit će u velikoj prednosti. Moramo se nametnuti od prve minute, pokušati imati posjed, ali i Španjolci imaju kvalitetu sakriti loptu.”

Izbornik uvažava protivnika, ali se ne zamara snagom španjolske reprezentacije.

“Ne trebamo se obazirati na druge. Mi sve respektiramo, pogotovo našeg sutrašnjeg protivnika, a oni također znaju da smo i mi kvalitetni i nisu sretni što idu na nas. Bit ćemo maksimalno motivirani, a na kraju ćemo vidjeti što će se dogoditi. Naš cilj je ulazak među osam najboljih.”

Naravno da je ozračje u momčadi poremetio pozitivan nalaz na koronavirus Ivana Perišića.

“Bio je to šok, teško mu je, ali moramo se na to prilagoditi. Ivan će biti naš najveći navijač i daj Bože da nam se priključi za sedam, osam dana. Nije mu lako, on za ovo živi, ali eto, može se dogoditi. Šokirali smo se zbog Perišića, ali pod tim stresom živimo zadnjih mjesec dana. Navikli smo. Tko umjesto Perišića? Na toj poziciji imamo najveći izbor igrača. Mislim da ćemo se odlučiti na igrača kojemu je to prirodna pozicija, ali vjerujem da će bilo tko od njih dostojno zamijeniti Perišića.”

Španjolci su vrlo kvalitetna momčad.

“Dugo drže posjed, stvaraju puno šansi. Igraju visoki pritisak s četiri, pet igrača kada izgube loptu. Vrhunska momčad, brza, kvalitetna, puna mladih igrača. Dupliranje bekova? Iskreno, nisam razmišljao o tome. Naći ćemo kvalitetno rješenje. Treba nam pobjeda, dobra igra, više ofenzive. Ako budemo samo braniti svoj gol, nećemo ništa postići. Igramo sa zaista dobrim, kvalitetnim protivnikom. Veliki respekt za momčad i trenera. Imaju ubojitu završnicu. Mislim da su nam šanse podjednake. Ne mogu reći da smo od bilo koga lošiji.”

Hrvatska će konačno imati veliku podršku navijača.

“Sad je to puno ljepše, nego prve tri utakmice. Ovo će biti prva utakmica na Euru pred puno naših navijača i to protiv jakog protivnika. Nadam se da ih nećemo razočarati.”, zaključio je Dalić.