Čuvarica baštine u novom ruhu

U Bizovcu se intenzivno nastavljaju radovi u sklopu EU projekta „Čuvarica baštine u srcu Bizovca“ odnosno obnove i rekonstrukcije nekadašnje kurije Normann izgrađene 1830. godine izuzetno vrijednog kulturno povijesnog spomenika graditeljske baštine na širem bizovačkom području.

Nakon što je završena obnova zapadnog krila kurije radovi su nastavljeni u istočnom dijelu. Sukladno projektantskim i konzervatorskim smjernicama s ciljem zadržavanja izvornost građevine unutrašnji prostori zgrade predviđeni su za urede općinske uprave, različite kulturne i društvene sadržaje poput knjižnice, likovne galerije, muzeja bizovačke narodne nošnje te multifunkcionalne konferencijske dvorane.

Pored svega navedenog projekt obnove obuhvaća i  uređenje prostranog dvorišta u kojem će se u budućem vremenu moći održavati različita događanja kao što su glazbeni koncerti, raznovrsne priredbe i kazališne predstave.

Kada se u cijelosti završe svi predviđeni radovi ovaj prostor biti će izuzetno prikladan za organizaciju adventskih i drugih sezonskih manifestacija.

Vrijednost radova po ugovoru s izvođačem iznosi  7 milijuna kuna, a završetak radova predviđen je početkom proljeća slijedeće godine.