Četvero mladih ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći

0
FOTO: MB PRESS

Rano jutros, 1. travnja, 40-ak minuta iza ponoći u mjestu Grabarje (općina Podcrkavlje) dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđena četiti mladića, javlja PU brodsko-posavska.

Kako je utvrđeno nakon policijskog očeivida, automobilom je upravljao 18-godišnjak (mladi vozač) pod utjecajem alkohola (0,47 promila), a suputnici su mu bila još četiri mladića u dobi od 18, 16, 13 i 18 godina.

Prilikom vožnje 18-godišnjak je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem automobila i u zanošenju sletio s kolnika udarivši kotačima u betonski rubnik kolnika, nakon čega je automobil prešao na travnatu bankinu, sletio u odvodni kanal, gdje je u prevrtanju i okretanju prešao na oranicu, a potom se ponovno vratio na kolnik i zaustavio okrenut na krov.

Teško su pri tome ozlijeđena dvojica putnika (16-godišnjak i 13-godišnjak), dok su 18-godišnji vozač i 18-godišnji putnik lakše ozlijeđeni te im je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu.

Promet je na dionici ceste na kojoj se dogodila prometna nesreća bio zatvoren do 4.45 sati i preusmjeravan obilazno. Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.