Čak sedam provala u automobile na vinkovačkom području

0

Vinkovačka policija evidentirala je provale u sedam osobnih automobila koje su se dogodile tijekom noći sa 4. na 5. lipanj na vinkovačkom području. U dva slučaja počinitelj nije uspio provaliti u osobne automobile te nije ništa otuđeno, dok je iz pet osobnih automobila otuđen novac koji se nalazio u novčanicima ili torbicama ostavljenim u automobilima. Ukupna materijalna šteta počinjena provalama procijenjena je na iznos od više tisuća kuna.

Policijski službenici su na osobnim automobilima obavili očevide te provode kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja počinitelja. Protiv počinitelja policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija ponovno upozoravao građane da ne ostavljaju vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, mobiteli i drugo u vozilima, naročito ne na vidljivim mjestima. Ovako ostavljeni predmeti su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će biti pričinjena provalom može biti veća od vrijednosti stvari.