Čak 21 alkoholizirani vozač tijekom vikenda na cestama Osječko-baranjske županije

0

U vremenu od 11. do 13. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljen 21 vozač ( 13 vozača osobnih automobila, 5 vozača bicikla, 1 vozač teretnog automobila, 1 vozač mopeda i 1 vozač traktora) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u petak, 11. lipnja, u 20 sati, u Bilju, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 40-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,87 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U subotu, 12. lipnja, u 7,05 sati, na državnoj cesti broj 2, između Nemetina i Klise, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 21-godišnji hrvatski državljanin iz Viljeva, uslijed ne držanja potrebitog razmaka udario je u vozilo koje se kretalo ispred njega. Obavljenim alkotestiranjem, vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,82 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 12. lipnja, u 16,10 sati, u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je biciklist, 46-godišnji hrvatski državljanin iz Gornje Motičine. Vozaču bicikla je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,89 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Alkoholizirani biciklist je unazad 3 godine 13 puta pravomoćno presuđen za upravljanje biciklom pod utjecajem alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer, 13. lipnja, u 2 sata, u Osijeku, u Vukovarskoj ulici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.  Vozač osobnog automobila, 21-godišnji hrvatski državljanin iz Briješća, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,57 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.