Budweiser zbog zabrane točenja alkohola na SP-u u Kataru poklanja tisuće limenki piva

foto: twitter

Američka pivska kompanija Budweiser, jedan od službenih sponzora Svjetskog prvenstva, našla se u problemima zbog katarske zabrane točenja alkohola na svim stadionima. Zbog toga su se odlučili na zanimljiv marketinški potez.

Budweiser zbog zabrane točenja alkohola na stadionima u Kataru sada može točiti samo bezalkoholno pivo te je stoga na svom Twitteru objavio kako će sve zalihe piva koje su dopremljene u Katar pokloniti pobjedniku Svjetskog prvenstva.

“Novi dan, novi tweet. Pobjednička momčad će dobiti pivo. Tko će ga osvojiti?” stoji u objavi Budweisera na Twitteru.

Podsjećamo, Budweiser je trebao osigurati piće na stadionima i u zonama za navijače u Kataru, no čelnici FIFA-e popustili su pod pritiskom katarskih vlasti i potvrdili da se neće prodavati alkohol ni na jednom stadionu zbog čega bi pivska kompanija mogla izgubiti čak 40 milijuna funti.

Tisuće limenki Budweiser piva ostale su neiskorištene i nagomilane u skladištu u Dohi nakon što su čelnici FIFA-e u razgovoru s organizatorima Svjetskog prvenstva u Kataru 48 sati uoči početka Mundijala donijeli odluku da se alkoholna pića neće točiti, zbog čega tvrtka traži odštetu od FIFA-e.

Budweiser se trebao posluživati unutar prostora za navijače s ulaznicama koji okružuju svaki stadion, ali ne i na tribinama stadiona ili u dvorani. Loše su to vijesti za sponzora koji trenutno ima ugovor vrijedan oko 65 milijuna funti s FIFA-om za ovo Svjetsko prvenstvo, kao i za ono koje će se 2026. godine igrati u Meksiku, Kanadi i SAD-u, prenosi Index.