Bježao presretaču s preko 250 km/h te sletio s ceste, ozlijeđeno dijete

foto: PU vukovarsko-srijemska

U subotu, u 14,45 sati, na autocesti Zagreb – Lipovac, 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je osobnim automobilom Mercedes njemačkih registracijskih oznaka krećući se lijevom prometnom trakom autoceste te, iako je desna prometna traka bila slobodna, davanjem svjetlosnih i zvučnih signala požurivao vozilo ispred sebe – policijsko vozilo „presretač“.

Nakon što je obišao policijsko vozilo, policijski službenici utvrdili su da se kretao brzinom od 250 km/h te su upotrebom svjetlosnih i zvučnih signala iz službenog vozila, vozaču dali jasan i nedvojben znak da se zaustavi, nakon čega je vozač naglo povećao brzinu.

Zbog nepropisnog kretanja vozila i nedopuštene brzine kretanja vozila prilikom prelaska u prometnu traku za odvajanje u smjeru čvora Županja, izgubio je nazor nad automobilom i udario u prometnu opremu, ploču te zaštitnu ogradu.

U prometnoj nesreći vozač i dijete lakše su ozlijeđeni, što je utvrđeno u OŽB Vinkovci. Prilikom disperzije krhotina nastalih u prometnoj nesreći oštećeno je i policijsko vozilo.

Zbog počinjenih prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog kojim je izrečena i naplaćena novčana kazna od 15.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.