Bježao policiji zbog niza prometnih prekršaja i krivotvorenih registarskih pločica

Policijski službenici PP Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave. O događaju je izvijestila Policijska uprava osječko-baranjska.

Naime, 28-godišnjak 19. listopada u 21,15 sati u Ulici Vijeća Europe u Vukovaru, na znak policijskih službenika nije zaustavio osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, nego se povećanom brzinom, uz proklizavanje kotača vozila, nastavio kretati Ulicom Duga, te prošao raskrižjem s Ulicom S.R. Njemačke iako je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu.

Naknadno je pronađen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Pored utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i kako je 28-godišnjak na navedeni osobni automobil stavio nepripadajuću registarsku pločicu te ga stavio u pogon, nakon čega su ga policijski službenici zatekli u prometu.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja, 28-godišnjaku je u prekršajnom postupku nadležni sud odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, a policija je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostavila i kaznenu prijavu za kazneno djelo Krivotvorenje isprave.