Bjelica: Šteta, no sad se već spremamo za Istru

foto:NK Osijek

Šef stručnog stožera prokomentirao današnje odgađanje prvenstvene utakmice s Lokomotivom u Gradskom vrtu.

Sve nas je u Nogometnom klubu Osijek zatekla odluka o odgađanju utakmice s Lokomotivom, posebice jer je odluka iz HNS-a stigla svega 5-6 sati prije početka dvoboja. No, nitko na to u našem prvoligašu nije mogao utjecati, nego tek prihvatiti ono što je odredio povjerenik natjecanja. Što se tiče dana, odnosno datuma kada bi Bijelo-plavi i „Lokosi“ mogli odigrati ovaj susret, to se tek treba naknadno utvrditi, no trener Osječana Nenad Bjelica na ovu temu kaže:

Ni mi ni oni više ne igramo Europu stoga ne bi trebalo biti nekih posebnih problema pronaći i definirati novi termin do odlaska na zimsku stanku. Da, šteta zbog ovakve situacije i žao mi je što danas nismo bili u mogućnosti odigrati jer smo u dobroj formi i pobjedničkoj seriji. Međutim, što je – tu je. Vjerujem da ćemo i u nekom drugom terminu biti isto tako dobri te osvojiti planirana tri boda na koja smo računali ove nedjelje.  Zaraženim nogometašima Lokomotive želimo  brz i uspješan oporavak, a mi se odmah počinjemo pripremati za gostovanje kod Istre 1961 u Puli.

Svatko treba preuzeti odgovornost na sebe

Trener Osijeka je ovom prigodom iznio i svoj stav o kompletnoj situaciji u Hrvatskoj, kada je riječ o znatno povećanom broju zaraženih, dakako ne samo u sportu, nego općenito:

Generalno se nadam da će ljudi u našem društvu shvatiti ozbiljnost situacije i početi se ponašati odgovorno kako bi se opće stanje poboljšalo, a broj zaraženih umnogome smanjio. Na puno mjesta se, međutim, vidi i očituje da su reakcije drukčije, stoga smatram da treba biti odlučniji kako bi neodgovorni ostali u značajnoj manjini,  sve u cilju toga da bi se izbjeglo ovoliko širenje virusa. Dakle, svatko individualno treba preuzeti odgovornost na sebe, držati se propisanih epidemioloških mjera i dati svoj doprinos poboljšanju situacije koja, kako svi vidimo, nije dobra i svakako bi morala biti upozoravajuća.