Bivšem ravnatelju županijskog Centra za socijalnu skrb mjesec dana istražnog zatvora

0

Bivši ravnatelj županijskog Centra za socijalnu skrb u Požegi Vjekoslav Potočanac u subotu je priveden pred suca istrage na Županijskom sudu, nakon što je prije dva dana priveden zbog obiteljskog nasilja. Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Bivši ravnatelj, ujedno i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a općine Velika doveden je na Županijski sud u Slavonskom Brodu jer ga se tereti za kazneno djelo obiteljskog nasilja, koje je prijavila njegova supruga, majka njihove malodobne djece.  – Piše HRT.


– Sudac istrage je okrivljeniku odradio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog pritvorskog razloga da okrivljenik ne bi ometao kazneni postupak utjecajem na svjedoke, rekao je sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo.


– Radi se o četiri svjedoka na koje bi on mogao utjecati, to je supruga okrivljenika i troje maloljetne djece, dodao je.

Potočanac je odmah smijenjen s dužnosti ravnatelja Centra, a slijede i stranačke sankcije.


O uhićenju zbog obiteljskog nasilja jučer se oglasila požeško-slavonska policija, premda nije navela identitet počinitelja ni detalje o slučaju pozivajući se na zaštitu digniteta žrtve.

– U povodu brojnih medijskih upita PU požeško-slavonska potvrđuje da su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike zbog sumnje da je počinio kaznena djela “nasilje u obitelji” i “povreda djetetovih prava”, navela je policija.

Potočanac je u četvrtak priveden u policijsku postaju, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku.