Bijelo-plavi započeli pripreme za novu sezonu

0
foto:NK Osijek

Nogometaši Osijeka službeno su započeli pripreme za novu sezonu pod vodstvom novog trenera, Talijana Federica Coppitellija. Okupljanje je proteklo u znaku prvih testiranja i individualnih razgovora s igračima, a već se pripremaju za odlazak u Austriju gdje će odigrati tri pripremne utakmice.

Pripreme u punom zamahu

S trenutnim kadrom od 28 igrača, Osijek će do kraja tjedna ostati u domaćem okruženju prije nego što krenu na pripreme u Austriju. Trener Coppitelli ističe kako će u Austriji momčad odigrati tri kontrolne utakmice, zakazane za 3., 7. i 13. srpnja. “Odradili smo prva testiranja i neke individualne razgovore s igračima, nakon čega nas očekuje i uvodni trening. Otvoreni smo za otkrivanje novih mladih igrača i pružanje im prilike,” rekao je Coppitelli.

Osijek s jasnim ciljem

Coppitelli je jasno istaknuo svoje ambicije za novu sezonu: “Želim da Osijek bude prepoznatljiv po svojoj igri i da imamo neki svoj identitet. Cilj nam je biti kompetitivni i plasirati se u sam vrh prvenstvene ljestvice, kao i postići uspjeh u europskim natjecanjima.”

Nova pojačanja i ofenzivnija igra

Sportski direktor Jose Boto potvrdio je dolazak šestorice novih igrača, od kojih su četvorica potpuno novi, dok su dvojica vraćena s posudbe. “Očekujemo još jednog igrača prije odlaska u Austriju i jednog ili dvojicu tijekom boravka tamo. Cilj nam je igrati ofenzivnije, da ne zabijaju samo napadači, nego i igrači na drugim pozicijama,” rekao je Boto.

Odlazak Lovrića

Lovrić je izrazio želju za odlaskom, što je Boto potvrdio: “Ne želim nijednog igrača u klubu koji ne želi ostati s nama. On je sam iskazao želju za odlaskom više puta tijekom prošle sezone.”

Pripremne utakmice

Osijek će u Austriji igrati protiv češkog Jabloneca, novog mađarskog prvoligaša Spartacusa iz Nyiregyhaze i ukrajinskog Rukh Lviva. Prijelazni rok službeno počinje sutra, 26. lipnja, kada će biti objavljena i imena novih igrača.