Besplatni autobusi i dalje će voziti Sl. Brodom

0
foto: Grad Slavonski Brod

Zbog velikog interesa građana za besplatni javni gradski prijevoz, Grad Slavonski Brod produljuje rok provedbe Pilot projekta do 30. rujna 2024. 

Nakon tri mjeseca unutar kojega je Grad omogućio besplatan prijevoz za građane i posjetitelje na području grada, utvrđeno je da je interes za navedenu uslugu velik, stoga je Grad Slavonski Brod produljio rok provedbe pilot projekta besplatnoga gradskog prijevoza.

Podsjetimo, od 1. travnja 2024. javni gradski prijevoz bit će organiziran u osam linija. Osma uvedena linija je tzv. kružna linija koja nadopunjuje najfrekventnije lokacije u gradu, odnosno uži centar grada; od Korza, tržnice, bolnice, Doma zdravlja na Plavom polju, Svačićeve ulice kod trgovačkih centara te trgovačkog centra i graničnog prijelaza u Ulici Josipa Rimca. Tom se linijom postiže učestalost polazaka za građane te se povezuje s ostalim gradskim linijama na terminalu javnog gradskog prijevoza koji se nalazi na Trgu hrvatskog proljeća, iza postojeće prodavaonice. Terminal je početna i završna točka svih linija gradskog prijevoza. Novim linijama obuhvaćen je i dio Mjesnog odbora „Dr. Ante Starčević“, odnosno Branimirova ulica, Naselje Marka Majstorovića, Ulica Vida Došena i Ulica Josipa Bašića koje postaju sastavni dio Linije 4 (Šestinac). Linija 3. i Linija 5. povezuju Ulicu Petra Svačića, Dom zdravlja i Ulicu Josipa Rimca (granični prijelaz i trgovački centar).

Vozni red nove LINIJE 0: Kružna linija – Terminal – Grad – Terminal 

LINIJA 1: Terminal – Brodsko Vinogorje – Terminal

LINIJA 2: Terminal – Podvinje – Terminal

LINIJA 3: Terminal – Brodski Varoš – Terminal

LINIJA 4: Terminal – Šestinac – Livada – Terminal

LINIJA 5: Terminal – Jelas – Terminal

LINIJA 6: Terminal – Bjeliš – Terminal

LINIJA 7 (LINIJA 1+): Brdska linija