Besplatan gradski prijevoz dostupan i korisnicima Doma za starije i nemoćne Beli Manastir

0
foto: MB Press

U petak, 22. rujna je održan radni sastanak između direktora Baranjske čistoće Damira Paulića i ravnatelja Doma za starije i nemoćne Tomislava Perana u Belom Manastiru.

Glavna tema sastanka je bila uvođenje nove linije, novog stajališta i novog voznog reda za korisnike Doma za starije i nemoćne u Belom Manastiru. Gradski prijevoz u Belom Manastiru je besplatan za sve građane pa će tako biti i besplatan za korisnike doma kojima je to potrebno jer osim socijalne, ovo će biti izuzetno važno za fizičku aktivnost korisnika.

Neki od gradova uz Beli Manastir koji provode uslugu besplatnog gradskog prijevoza tijekom cijele godine su gradovi Koprivnica i Sveta Nedjelja.

“Sustav Gradske autostaze obilježavaju svoju drugu godinu rada i građanima je na raspolaganju besplatno. Mi smo izuzetno ponosni i možemo reći da u tih dvije godine više od 25 tisuća korisnika je koristilo besplatni javni prijevoz“, rekao je direktor Baranjske čistoće Damir Paulić.

Dom za starije i nemoćne trenutno broji 187 korisnika, od toga je jedna trećina korisnika pokretna. Na inicijativu predsjednika Upravnog vijeća i direktora Baranjske čistoće dogovorit će se postavljanje stajališta ispred adrese Doma kako bi korisnici mogli lakše obavljati svoje obaveze. Nova linija će ih odvesti u centar kako bi im gradska infrastruktura bila bliža.

Korisnici doma su izrazili interes da im se prilagodi ova linija sa stajalištem ispred doma i s posebnim voznim redom kako ne bi morali kružiti oko cijeloga Grada“, rekao nam je Tomislav Peran, ravnatelj Doma za starije i nemoćne. Važno je da su ti autobusi niskopodni, i da stoje korisnicima na usluzi u periodu od 9 do 11 sati, točnije u periodu između doručka i ručka.

Ono što je najvažnije je što se naše korisnike potiče na fizičku aktivnost, a to znači da oni ipak trebaju doći do autobusa, ukrcati se i po gradu odraditi svoje obaveze. Samim time će se kretati više što znači bolju fizičku i opću dobrobit samih korisnika“, ističe Tomislav Peran, ravnatelj Doma za starije i nemoćne Beli Manastir.